Autocolant cutterat (taiat pe cutter-plotter)

Autocolantul taiat pe contur este aproape întotdeauna pigmentat sieste folosit pentru a realiza imagini grafice ce contin cateva culori. Autocolantul intră într-o mașină de tăiere sau cutter-plotter care il taie cu o lamă mică, dar lasă hârtia de suport intacta. Odată ce autocolantul este tăiat, puteți apoi să indepartati excesul  pentru a dezvălui imaginea finită. Autocolantul cutterat poate fi calandrat sau cast, in functie de locul de aplicare.

După ce se taie autocolantul, pe acesta trebuie aplicata o folie de transfer. Aceasta vă permite să îl îndepărtați de pe suportul de hârtie și să-l aplicați, păstrând în același timp designul autocolantului intact. Aplicatiile sunt multiple, fiind folosit in general in industria publicitara.

Autocolantul cutterat este mai durabil și mai ieftin decât autocolantul printat, dar poate fi folosit doar pentru grafica simplă. Dacă o imagine are mai mult de două sau trei culori sau are o mulțime de detalii, este mult mai ușor de utilizat un autocolant printat.

Lasă un răspuns